IZVOĐAČI

NIKOLA ROKVIĆ

Jedno od najpoznatijih imena domaće muzičke scene, Nikola Rokvić, nastupiće 13. avgusta na 62. Dragačevskom saboru trubača u Guči.
Rođen u muzičkoj porodici, kao sin poznatog pevača Marinka Rokvića, Nikola je imao priliku da odrasta uz zvukove muzike i upija prave vrednosti umetnosti.
Neki od njegovih najvećih hitova su singl-ovi poput “Oprosti mojoj mladosti”, “Povredi me”, “Željo moja”… U svojoj karijeri može se pohvaliti učešćem na nekoliko Grandovih festivala, nakon kojih je usledilo i izdavanje tri albuma. Pesma “Našao sam te” posebno se izdvojila i postala veliki hit, prelazeći milion pregleda na YouTube-u.
Danas, pesme Nikole Rokvića, nezaobilazan su deo svakog muzičkog događaja a njegova ljubav prema muzici vidljiva je na svakom nastupu.

BANE MOJIĆEVIĆ

Branislav Bane Mojićević, pop-folk pevač prepoznatljivog glasa, nastupiće 13. avgusta na 62. Dragačevskom saboru trubača u Guči.
Bane Mojićević, jedan od omiljenih izvođača sa domaće muzičke scene, simpatije publike je pokupio učestvujući na muzičkom takmičenju Zvezde Granda. On je svojim jedinstvenim vokalom i emotivnim izvedbama pokazao njegov izuzetan talenat što ga je izdvojilo od ostalih takmičara. Pobedivši na ovom takmičenju, snimio je svoj prvi album “Stara ljubav” za Grand Produkciju 2005. godine. Tri godine posle, izlazi i njegov drugi album pod nazivom “Zlato moje”.
Njegov snažan glas čuo se i na mnogim takmičenjima. Učestvovao je na četiri Grand festivala, kao i na Beoviziji 2007. godine kada je sa Tanjom Savić izveo numeru “Simpatija” i 2020. godine sa pesmom “Cvet sa Prokletija”.
Neki od njegovih najvećih hitova su singl-ovi poput “Padni u moj zagrljaj”, “Grme trube”, “Još je ne zaboravljam”…

ALEKSANDAR TIRNANIĆ

Aleksandar Tirnanić, istaknuti pevač, nastupiće 13. avgusta na 62. Dragačevskom saboru trubača u Guči.
Muzička karijera Aleksandra Tirnanića obuhvata bogatu saradnju sa produkcijom Radio-televizije Srbije, gde je postao prepoznatljiv po svojim nastupima u emisijama i koncertima, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a. Ovaj talentovani izvođač je takođe ostavio traga i u Fonoteci Radio Beograda, gde je snimio nekoliko tradicionalnih narodnih pesama, čuvajući time dragoceno kulturno nasleđe naše zemlje.
Njegov moćan i emotivan glas osvaja srca publike svakog puta kada stupi na scenu. Njegove interpretacije tradicionalnih narodnih pesama su jedinstvene i uspešno prenose dubinu srpske duše na slušaoce. Jedna od njegovih najzapaženijih interpretacija bilo je izvođenje pesma “Prava žena” Marinka Rokvića za koju je snimio i spot koji je istakao emotivnu izvedbu ove numere.