IZVOĐAČI

VLADA PANOVIĆ

Vlada Panović je istaknuti solista na harmonici čiji je život posvećen muzici od najranijih godina. Svoju strast prema harmonici razvio je još u mladosti, dok je kao jedan od najboljih u svojoj klasi završio niz muzičkih škola. Godine 2000. postao je član prestižnog Narodnog orkestra RTS-a, gde je svojim talentom brzo privukao pažnju i priznanje. U januaru 2010. godine, Vlada je imenovan za šefa Narodnog orkestra RTS-a, što je bila potvrda njegove umetničke izuzetnosti i vođstvenih sposobnosti. Tokom svoje karijere, Vlada Panović je osvojio mnoge prestižne nagrade kao što su Prva harmonika Srbije, Prva harmonika Jugoslavije i Estradna nagrada Srbije 2016. godine, što ga čini jednim od najcenjenijih harmonikaša na Balkanu.

SNEŽANA ĐURIŠIĆ

Snežana Đurišić je muzička ikona koja je svoju karijeru započela još u detinjstvu, te se veoma rano posvetila muzici. Sa preko 50 godina na sceni, Snežana je ostavila dubok trag u domaćoj muzici. Tokom svoje karijere, snimila je impresivnih 23 studijska albuma, preko 10 singl-ploča i nekoliko kompilacija, demonstrirajući svoju izuzetnu produktivnost i raznolikost. Među njenim najpoznatijim pesmama su "Lepi moj", "Kleo se kleo" i "Srna", koji su postali nezaobilazni u srpskoj narodnoj muzici. Snežana Đurišić je simbol trajne posvećenosti umetnosti i kulture, čime je osvojila srca generacija slušalaca širom Balkana.

ALEKSANDAR TIRNANIĆ

Aleksandar Tirnanić, istaknuti pevač, nastupiće 4. avgusta na 63. Dragačevskom saboru trubača u Guči. Muzička karijera Aleksandra Tirnanića obuhvata bogatu saradnju sa produkcijom Radio-televizije Srbije, gde je postao prepoznatljiv po svojim nastupima u emisijama i koncertima, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a. Ovaj talentovani izvođač je takođe ostavio traga i u Fonoteci Radio Beograda, gde je snimio nekoliko tradicionalnih narodnih pesama, čuvajući time dragoceno kulturno nasleđe naše zemlje. Njegov moćan i emotivan glas osvaja srca publike svakog puta kada stupi na scenu. Njegove interpretacije tradicionalnih narodnih pesama su jedinstvene i uspešno prenose dubinu srpske duše na slušaoce. Jedna od njegovih najzapaženijih interpretacija bilo je izvođenje pesma "Prava žena" Marinka Rokvića za koju je snimio i spot koji je istakao emotivnu izvedbu ove numere.

DANICA KRSTIĆ

Danica Krstić je talentovana umetnica koja je svoju muzičku karijeru započela još u ranoj mladosti, pridruživši se Biljani Krstić na jednom nastupu. Godine 2015. je zapaženo nastupila na Beoviziji sa pesmom "Suze za kraj", osvojivši drugo mesto i privukavši pažnju publike svojim emotivnim izvođenjem. U 2018. godini, Danica je bila deo sastava Balkanika koji je predstavljao Srbiju na Eurosongu, dodatno afirmišući svoj umetnički doprinos na međunarodnoj sceni. Osim koncerata narodne i etno muzike širom sveta, Danica Krstić je ostvarila značajan uspeh u filmskoj industriji, doprinoseći svojim glasom u filmovima poput "Balkanska međa", "Besa", "Greh njene majke" i mnogim drugim serijama. Njena izuzetna interpretacija i dubok emotivni izraz čine je jednom od najcenjenijih vokalnih umetnica Balkana.

ČEDA MARKOVIĆ

Čeda Marković je poznati srpski pevač izvorne i narodne muzike čija je karijera obeležena brojnim uspesima. Tokom svoje karijere, snimio je nekoliko cenjenih studijskih albuma, predstavljajući svoju autentičnu interpretaciju narodne muzike. Među njegovim najpoznatijim pesmama su "I da se vrate godine mlade", "Žal iz mladosti" i "Ne točite mlado vino", koje su postale himne među ljubiteljima ovog žanra. Čeda je poznat po svojoj emotivnoj izvedbi i karakterističnom vokalu koji su ga učinili jednim od omiljenih izvođača u regionu.