IZVOĐAČI

Trubački orkestar Dragana Pavlovića

Trubački orkestar Dragana Pavlovića, “Dragačevske trube”, osnovan je 2013. godine kao naslednik orkestra Jovice Pavlovića. “Dragačevske trube” su se prvi put se pojavile na Saboru trubača u Guči 2015. godine kada su i osvojili nagrade poput “Prve trube“ i “Drugog orkestra“. Orkestar ima devet članova, a njihov repertoar je raznolik i na njemu se nalaze stare izvorne pesme, kola i novokomponovana narodna muzika.

Trubački Orkestar Marka Trnavca

Trubački orkestar Marka Trnavca osnovan je 2014. godine od strane Marka Trnavca i njegovih mladih kolega. Marko Trnavac je lider orkestra a svoja muzičko iskustvo je stekao u “Balkan-Etno Art“ trubačkom orkestru. “Marko Trnavac Brass Band“ trenutno priprema novi album a na njihovom repertoaru se može čuti tradicionalna muzika, ali i obrade popularnih domaćih i stranih pop i rok hitova.

Trubački orkestar Bojana Krstića

Orkestar BK – Bojan Krstić iz Vladičinog Hana čiji je osnivač i predvodnik Bojan Krstić, osnovan je 1995. godine. Orkestar broji 11 članova, a mogu da se pohvale da su od osnivanja do današnjeg dana nizali samo uspehe i nagrade. Prvi nastup orkestra bio je na Vlasinskom letu gde su proglašeni za Najbolji mladi orkestar posle čega su se ređali nastupi u Guči gde su usledile nagrade za Najbolji orkestar sabora trubača u Guči, Najbolja odsvirana pesma i mnoge druge.

Trubački orkestar Elvisa Bajramovića

“Orkestar Elvisa Bajramovića“, sa svojim bogatim repertoarom tradicionalne muzike, stekao je reputaciju kao jedan od najprepoznatljivijih i najcenjenijih ansambala u zemlji i inostranstvu. Orksetar čine talentovani muzičari koji svi potiču iz muzičkih porodica. Njihov prvi nastup na Leskovačkoj roštiljadi, nakon osvajanja njihove prve nagrade, označio je početak brojnih uspeha koji su usledili. Elvis Bajramović, vođa orkestra, izvodi muziku sa izuzetnom veštinom, oslanjajući se na svoj sluh, što samo po sebi ukazuje na njegov izuzetan talenat. Bilo ko ko je imao priliku da bude u prisustvu ovog umetnika i njegove trube, svedočio je neizmernoj energiji i atmosferi koju on može da stvori. Dva puta je proglašen za Prvu trubu na prestižnom Saboru trubača u Guči, 2019. i 2022. godine.

Trubački orkestar Dejana Lazarevića

Orkestar Dejana Lazarevića osnovan je 2002. godine i od tada je ostvario brojne uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni. Već godinu dana nakon osnivanja, Dejan i njegov orkestar osvajaju priznanje - “Zlatnu trubu” na renomiranom Saboru trubača u Guči, čime su započeli svoj put ka slavi. Od tog trenutka, nagrade su se samo nizale iz godine u godinu. Njihove interpretacije srpske narodne muzike i virtuozno sviranje na trubi oduševljavaju publiku kako u zemlji, tako i širom sveta. Duvački orkestar Dejana Lazarevića je ostvario zapažena gostovanja u zemljama poput Italije, Francuske, Rusije, Belgije, Austrije i mnogim drugim, gde su osvajali srca ljubitelja muzike svojim izvanrednim nastupima.