DJ KONKURS

DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA U GUČI RASPISUJE JAVNI KONKURS ZA AUTORSKO MUZIČKO DELO U OKVIRU KONKURSA “KAKO ZVUČI BEAT U GUČI?

Dragačevski Sabor Trubača u Guči je kultna manifestacija koja više od šest decenija okuplja ljude iz Srbije i celog sveta koji gaje ljubav prema trubi, tradicionalnoj muzici, umetnosti i kulturi.

Ove godine smo posebno uzbuđeni jer imamo priliku da Saboru u Guči damo novu dimenziju uvođenjem takmičenja za DJ-eve i Muzičke producente. Naš cilj je da promovišemo lokalnu umetnost, muziku, tradiciju i talenat, a da istovremeno spojimo dva naizgled različita žanra muzike. Verujemo da je ovo takmičenje savršen način da se prikažu lepote Srbije i njeno bogato muzičko nasleđe, kao i da se istakne kreativni potencijal elektronske muzike.

Opis konkursa

Konkurs je otvoren za sve domaće i internacionalne učesnike koji se amaterski ili profesionalno bave stvaranjem elektronske muzike. Zadatak Konkursa podrazumeva kreiranje autorskog muzičkog dela uz korišćenje ključnog elementa - uzoraka trube, obezbeđenih od strane Organizatora Festivala. Ideja konkursa je stvaranje jedinstvenog i originalnog muzičkog dela koje spaja tradicionalni zvuk trube sa modernim elektronskim ritmovima.

Detaljno uputstvo za dostavljanje muzičkih dela kao i pravilnik, možete pogledati u ovom dokumentu: DJ KONKURS 2023-PRAVILNIK

Uzorke trube možete preuzeti ovde:
Bojan Krstić Trumpet Samples
Dejan Petrović Trumpet Samples

Faze konkursa

Faza I
Dostavljanje prijava i autorskih muzičkih dela
Svi kandidati mogu dostaviti svoja autorska muzička dela u periodu od 24. aprila do 26. maja putem zvaničnog sajta Guča festivala.

Faza II
Pregled dostavljenih prijava i materijala od strane stručnog žirija u periodu od 26. maja do 01. juna 2023. godine
Stručni žiri će izabrati 10 (deset) polufinalista vodeći se isključivo muzičkim i umetničkim kvalitetom dostavljenog autorskog muzičkog dela.

Faza III
02. Jun. 2023.godine
Proglašenje deset polufinalista koji će nastupiti uživo pred beogradskom publikom na čuvenom Belgrade Beer Fest-u 15. juna, nakon čega će se, na osnovu odluke stručnog žirija, 3 (tri) najbolja kandidata direktno plasirati u finalnu fazu takmičenja i dobiti priliku da nastupe u avgustu mesecu na 62. Dragačevskom saboru trubača u Guči.

Faza IV
Proglašenje pobednika na 62. Dragačevskom Saboru trubača od strane stručnog žirija.
*Pobednik će biti izabran na osnovu kreativnosti, tehničke veštine i sveukupnog umetničkog kvaliteta autorskog dela.

Nagrade

Polufinalisti/finalisti Konkursa
Polufinalisti i finalisti Konkursa dobijaju priliku da sebe i svoj rad promovišu kroz sveobuhvatnu medijsku kampanju na kanalima medijskih partnera Sabora trubača u Guči, kao i kroz kampanju na društvenim mrežama i web site-ovima Organizatora i Dragačevskog Sabora trubača u Guči.

Pobednik Konkursa
Pobednik Konkursa, pored gore navedenog, biće nagrađen i vrednom muzičkom opremom pod pokroviteljstvom 𝗦𝗞𝗬𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖™ center-a.

Članovi stručnog žirija

Dejan Lazarević - majstor trube
Duvački Orkestar Dejana Lazarevića iz Požege osnovan je 2002. godine, i od tada ima brojne javne nastupe u zemlji i inostranstvu. Prvi put su nagrađeni 2003. godine, kada je Dejan sa svojim orkestrom na Saboru trubača u Guči osvojio Zlatnu trubu. Nagrade osvojene na Saboru trubača u Guči: 2003 Zlatna truba, 2007 Zlatna truba, 2008 Prva truba, Zlatna truba, 2011 Najbolji orkestar sveta. Dejan Lazarević proglašen je za majstora trube 2008. godine. Svojom interpretacijom narodne muzike, a kasnije i svetski poznatih numera dobijao je aplauze širom sveta. Orkestar Dejana Lazarevića gostovao je na brojnim mestima u zemlji, kao i u insostranstvu (Italija, Rusija, Belgija..)

DJ Lemme
Od 2004. godine počinje da se bavi DJ-ingom u poznatim beogradskim klubovima, a već nakon 2 godine kreće i njegova internacionalna karijera (Italija, Španija, Poljska, Grčka, Slovenija, Crna Gora…). Nastupao je na brojnim regionalnim festivalima, a jedan od prvih je Belgrade Foam Fest. Od početka karijere, pa do danas, sarađivao je na bini sa skoro celom muzičkom scenom sa prostora Balkana, a neki od izvođača su: Ceca, Teodora Džehverović, Dejan Matić, Amadeus bend, Nucci, Ana Nikolić, Petar Grašo i mnogi drugi.

Ivan Kljajić - direktor 𝗦𝗞𝗬™ ACADEMY i 𝗦𝗞𝗬𝗠𝗨𝗦𝗜𝗖™ Studios
Gitarista u sastavima Bezobrazno zeleno, Kurajberi i i pratećem bendu Ane Stanić 1989 - 1994. godine. Kao studijski muzičar svirao je na više od dvadeset albuma različitih autora. Organizovao je i vodio projekat East On The West Band na dva festivala u Poljskoj. Od januara 2005. predaje na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu u zvanju docenta na odseku za AV medije. Od januara 2010. profesor u zvanju vanrednog profesora na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. U 2014. godini, kao šef i jedan od osnivača programa, primio prvu klasu muzičke produkcije na AUNS, dok je od februara 2015. redovan profesor ove institucije. U avgustu 2014. osnovao je Beogradsku školu zvuka. Koautor je udžbenika “Informatika” za drugi razred gimnazije, Klett, Beograd, 2015.

Marko Đurašević Mahoni - redovni profesor na 𝗦𝗞𝗬™ ACADEMY na odseku Dizajn zvuka i Muzička produkcija
Diplomirani muzički producent, sa više od dvadeset godina profesionalnog studijskog iskustva. Bio je dugogodišnji profesor u Beogradskoj školi zvuka. Sarađivao sa brojnim pevačima širom regiona kao kompozitor, aranžer, producent i mix inženjer. Neki od njih su: Dženan Lončarević, Severina, Dejan Matić, Milica Pavlović, Crvena Jabuka, Emina Jahović, Amadeus Bend, Đorđe David & Death Saw, Tanja Savić, Milica Todorović, Mirza Selimović, Xenia Pajčin i mnogi drugi.

Zoran Pantelić - vd direktor Kulturnog centra opštine Lučani
Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu stekao je zvanje profesora filozofije i sociologije. Do svoje 31.godine radio je kao profesor filozofije i sociologije, kao i stručno-politički saradnik u Opštinskom komitetu SK Srbije. Na predlog društveno-političkih organa, postavljen na funkciju komandanta Teritorijalne odbrane opštine Lučani, nakon čega nastavlja profesionalno angažovanje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Godine 2014. imenovan je za člana Opštinskog veća opštine Lučani, da bi 2019. godine bio postavljen za predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije opštine Lučani. Na poziciji vd direktora Kulturnog centra opštine Lučani imenovan je 11. maja 2022. godine i tu funkciju obavlja i danas.

Prijavite se

Popunite formu i učestvujte u konkursu "Kako zvuči beat u Guči?"

uploaduj svoj beat u .mp3 formatu